Gent, België

1898 The Post

    Overview

    Review door Mila

    Geschreven op 7-1-2020

    Intiem boutique hotel met cocktailbar in het hart van historisch Gent

    Het centraal gelegen 1898 The Post heeft 38 elegante suites die de perfecte uitvalsbasis zijn voor een stedentrip naar Gent met vriendinnen of je lief. Geniet in ‘The Kitchen’ van gerechten uit grootmoeders receptenboek en sluit de dag af met een verrassende cocktail in de hippe cocktailbar ‘The Cobbler’.

    Dit kleine, magische designhotel opende in 2017 haar deuren op de bovenste verdieping van het oude postkantoor van Gent. Je snapt: dat zorgt voor de prachtigste uitzichten op de historische stad. Gezien de locatie, hartje centrum tussen de Graslei en de Korenmarkt, is 1898 The Post dan ook een ideale House of Hideaways-accommodatie voor een stedentrip met vriendinnen of je lief.

    De 38 kamers en suites in dit postkantoor uit 1898 zijn elegant en warm ingericht, met hoge plafonds, donkergroene muren en antiek meubilair dat perfect past bij de 19e-eeuwse architectuur van het gebouw. De kamers en suites variëren van 20 tot 65 m² en bieden stuk voor stuk een prachtig uitzicht op de stad.

    ‘The Kitchen’ is een gezellige, intieme ruimte met een open haard en een van de meest pittoreske uitzichten van Gent. Het nodigt zeker uit om je dag opperbest te beginnen met een homemade ontbijt of in de middag aan te schuiven voor een traditionele afternoon tea, mét huisgemaakt gebak. ’s Avonds bereidt de chef-kok hier heerlijke gerechten uit grootmoeders receptenboek. De kers op de taart – of in je drankje in dit geval – is de cocktailbar The Cobbler, vernoemd naar een cocktailshaker. Nip hier van je drankje met uitzicht op de torens van het historische Gent. Onvergetelijk!

    Cocktails, terrasjes en gastronomie

    De cocktails van in-house cocktailbar The Cobbler – met uitzicht op de torens van het historische Gent – zijn onvergetelijk, maar niet alleen de cocktailbar van dit designhotel leent zich perfect voor een feestelijk drankje. Vanuit je hotelkamer sta je in no time op de gezelligste terrassen voor een aperitief aan het water. Ook wandel je in een paar minuten naar de gastronomische aanraders van de Vlaamse stad, zoals restaurant Belga Queen of de sfeervolle brasserieën aan de Graslei en Korenlei.

    Privéterras boven de Korenmarkt

    Wordt het The Stamp, The Envelope, The Letter of The Carriage? Of ga je voor het ultieme - The Loft - inclusief eigen schrijftafel, bibliotheek en zitruimte? Wij zouden het wel weten. De luxere suites hebben namelijk een eigen terras boven de Korenmarkt waar je bijzonder romantisch kunt proosten met uitzicht op de Sint-Michielsbrug. Geen eigen terras, maar toch van het uitzicht genieten? Dat kan in het torentje aan de Graslei.

    Monumentaal postkantoor

    Bereid je voor op een verblijf vol wauwmomenten. Dat begint al bij het prachtige gebouw waarin je overnacht; het monumentale postgebouw, zoals ze dat zo mooi in Vlaanderen zeggen, op de Korenmarkt van Gent. Laten we even terug in de tijd stappen. Droom jezelf terug naar 1898, toen het postgebouw werd gebouwd. Denk marmeren trappen, hoge gangen en ramen, wondermooie houten vloeren... en overal antieke meubels. Deze droom wordt werkelijkheid bij 1898 The Post.

    Terug in de geschiedenis

    Het oude postkantoor op de Korenmarkt is in goed gezelschap, met het Korenmetershuis, het Gildehuis van de Vrije Schippers en de Spijker aan de Graslei. Stuk voor stuk gebouwen met een eigen geschiedenis. De middeleeuwse haven van Gent is the place to be en een perfecte locatie om al het moois van de stad te ontdekken. Zie jij jezelf al relaxen op het terras of aan de waterkant?

    Locatie

    Bereikbaarheid

    Het boutique hotel 1898 The Post biedt accommodatie in een iconisch, historisch gebouw midden in het centrum van Gent. Het bevindt zich in het voormalige postkantoor. De Gentse kerstmarkt ligt op 300 meter van 1898 The Post, en de Gentse Graslei en de Korenlei op een paar stappen.

    Adres accommodatie

    1898 The Post

    Graslei 16,
    9000, Gent,
    België

    0032-93915379Boek Nu

    Vliegtuig

    Auto

    Vanaf Amsterdam rijd je in ongeveer 2,5 uur naar Gent. Parkeren is mogelijk in de nabij gelegen parkeergarage. De kosten zijn ongeveer € 25,- per dag.

    Praktische informatie

    Belangrijk om te weten

    Inchecken: Mogelijk vanaf 15:00

    Uitchecken: Mogelijk tot 11:00

    Faciliteiten

    • iconGratis WiFi
    • iconRestaurant
    • iconAirconditioning
    • iconLift
    • iconRolstoeltoegankelijk
    • iconAangepaste kamers
    • iconBar
    • iconBuitenbar
    • iconVergaderruimte(s)
    • iconFamiliekamers

    Aanbevolen accommodaties